Navigatie overslaan

Groot­ste mobie­le kraan ter wereld kan niet zon­der Gro­nings hijsblok

Onlangs presenteerde de Duitse fabrikant van onder andere hijskranen en andere bouwvoertuigen Liebherr de grootste mobiele kraan ter wereld. Dankzij een door het Oost-Groningse De Haan Special Equipment speciaal ontwikkeld hijsblok kan deze mammoetkraan een gewicht van maar liefst 3750 ton de lucht in krijgen.

Het is slechts één van de vele prestaties van het in Stadskanaal gevestigde De Haan Special Equipment. Opgericht in 1898 als touwslagerij in het iets verderop gelegen Musselkanaal, heeft het zich ontwikkeld tot een grote speler op de internationale markt voor hijsblokken en staaldraadeindverbindingen. De Haan hoort inmiddels bij de wereldwijde top drie in zijn branche en is betrokken bij spraakmakende projecten als het verankeren van de Toren van Pisa, het optakelen van de gezonken Russische kernonderzeeër Koersk en het dichten van het olielek in de Golf van Mexico.

Met een dergelijke staat van dienst is het niet vreemd dat het ongeveer 40 medewerkers tellende De Haan dit jaar werd genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs. Die nominatie heeft het niet alleen aan het zakelijke succes te danken, maar ook aan de betrokkenheid bij de regio. Zo biedt het bedrijf jongeren uit de regio stage- en leer-werkplekken om het dreigende tekort aan technisch personeel tegen te gaan.

www.dehaan-se.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring