Navigatie overslaan

Groot­ste Neder­land­se Rodin-ten­toon­stel­ling ooit in Gro­nin­ger Museum

Vanaf 19 november is in het Groninger Museum bijna een half jaar lang de meest complete tentoonstelling van het werk van Auguste Rodin die Nederland ooit zag. In totaal zijn er tijdens ‘Rodin – Genius at Work’ maar liefst 140 beelden en 20 werken op papier te zien van de Franse impressionist, die gezien wordt als één van de grootste en meest invloedrijke beeldhouwers uit de wereldgeschiedenis.

In het werk van Rodin gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus.

Groninger Museum Vrijdagavond
Elke vrijdagavond is de tentoonstelling extra speciaal. Gastsprekers verzorgen dan een ode aan Rodin en vertellen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit zijn werk. Het Prins Claus Conservatorium speelt op die avonden live muziek, geïnspireerd op de tentoonstelling en de bezoekers worden door het museum ontvangen met een feestelijke drankje. Daarnaast wordt er op de vrijdagavond masterclass georganiseerd door de School voor Sculptuur, waar iedereen de fijne kneepjes van het beeldhouwen kan leren.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring