Navigatie overslaan

Gro­te Markt en Oos­ter­sin­gel in top vijf druk­ste fietsroutes

De Grote Markt en de Oostersingel in Groningen staan in de top 10 van de drukste fietspaden van Nederland. De Grote Markt staat op de vijfde plaats en de Oostersingel op de negende. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de FietsTelweek.

De Fiets Telweek vond dit jaar plaats van 14 tot en met 20 september. Deelnemers konden een app downloaden, waarmee ze bijhielden hoeveel kilometer ze fietsten en welke route ze aflegden. In Groningen deden bijna 3000 mensen mee aan de telweek. Daarmee staat de stad na Amsterdam en Utrecht op de derde plaats als het gaat om de meeste deelnemers. Samen legden alle Groningse deelnemers bijna 75.000 kilometer af.

Het drukste fietspad van Nederland is het Smakkelaarsveld naast het Centraal Station van Utrecht. Ook hoog in de lijst eindigden de Voorstraat in Utrecht, de Jodenbreestraat in Amsterdam en op de vijfde plek dus de Grote Markt.

Alle data van de deelnemers aan de FietsTelweek 2015 zijn geanalyseerd en vervolgens naar de deelnemende gemeenten en provincies gestuurd. De gemeente Groningen en de provincie Groningen vinden het belangrijk om fietsen in de provincie te stimuleren en daarbij komen de gegevens van de FietsTelweek erg van pas.

Groningen Fietsstad

Eerder werd al bekend dat Groningen is genomineerd voor de titel ‘Fietsstad 2016’. Dat heeft het onder meer te danken aan de aanleg van Fietsroutes Plus tussen de stad en enkele grotere dorpen op ongeveer 15 kilometer afstand. Deze Fietsroutes Plus zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. Ze worden daarom ook wel ‘fietssnelwegen’ genoemd. Er liggen inmiddels al Fietsroutes Plus tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen en Bedum. Daarnaast komen er nog fietssnelwegen naar Winsum en Ten Boer, en bestaan er plannen voor dergelijke routes naar Leek en Haren.

fietsen.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring