Navigatie overslaan

Gro­te Markt omge­to­verd tot win­ters schaatsparadijs

Of de sloten komende winter zullen dichtvriezen is nog de vraag, maar één ding staat wel vast: in de binnenstad van Groningen kan volop geschaatst worden. En wel op de Grote Markt, waar van 11 december tot en met 4 januari een mega-ijsbaan staat. Alsof dat nog niet leuk genoeg is, is er naast de ijsbaan een reusachtige glijbaan te vinden.

Onder het toeziend oog van de Martinitoren kunnen jong en oud hun schaatskunsten vertonen. De ijsbaan is 600 vierkante meter groot, dus er is plek zat. Voor 7,50 euro huur je een stel schaatsen, heb je toegang tot de ijsbaan én krijg je na afloop een heerlijke kop warme chocolademelk. Een kaartje met alleen toegang tot de ijsbaan is 4 euro. Je moet dan wel je eigen schaatsen (geen noren) meenemen.

Elke zaterdagavond wordt de ijsbaan omgetoverd tot discotheek. Met muziek en spectaculaire lichteffecten is het dan swingen geblazen op het ijs. Voor de beginnende schaatsers zijn er speciale schaatsclinics. Bekende schaatsers geven trainingen en leren de mooiste schaatstechnieken.

Na het schaatsen kun je uitpuffen in de nostalgische poffertjeskraam. Er is een groot terras vanaf waar je, onder het genot van een hapje en drankje, naar de schaatsende mensen kunt kijken.

En dan is er nog de reuzenglijbaan van 4,5 meter hoog en maar liefst 45 meter lang. Voor 2 euro roetsj je op een rubberen band van boven naar beneden.

Rondom de ijsbaan wordt tijdens de jaarwisseling een groot feest georganiseerd. De Grote Markt wordt ingericht als groot feestplein met plek voor 4500 mensen.

Voor onder meer openingstijden, kijk op: www.groningenonice.nl

Om te zien wat er deze winter nog meer te beleven valt in Groningen: winter.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring