Navigatie overslaan

Hac­ke­r­O­ne: Van Gro­nin­gen naar Sili­con Valley

HackerOne is een platform waar hackers geld kunnen verdienen met het opsporen van beveiligingslekken bij flinke namen als Dropbox, Salesforce, Benchmark en zelfs het Amerikaanse Ministerie van Defensie. En dat begon in Groningen in 2013, toen oud Hanze studenten Jobert Abma en Michiel Prins besloten het avontuur op te zoeken in Silicon Valley. HackerOne heeft nog steeds een kantoor in Groningen waar het merendeel van de ontwikkeling gedaan wordt, maar heeft tegenwoordig ook kantoren in San Francisco, Londen en New York.

Het succesverhaal

Jobert en Michiel begonnen op hun 17e met hun eerste bedrijf, een online beveiliging consultancy genaamd Online24. Het duo ontmoette Merijn Terheggen, die zowel in Palo Alto als Groningen woonde. Hij nodigde ze uit om een tijdje te komen logeren en hun geluk in Silicon Valley te beproeven. Jobert en Michiel raakten daar in gesprek met Facebook en Google en de rest is geschiedenis.

Nu, zo’n 5 jaar later, heeft HackerOne in totaal voor €72 miljoen aan investeringen binnen, zo’n 80 medewerkers, een community van meer dan 100.000 hackers en meer dan $20 miljoen aan beloningen uitbetaald. In 2016 kwamen Michiel en Jobert ook al terecht op de lijst van meest succesvolle innovators onder de 30 van Forbes.

Wat doet HackerOne?

HackerOne maakt het internet een veiligere plek, door bedrijven te koppelen aan ethische hackers. HackerOne functioneert eigenlijk als een soort marktplaats, waar bedrijven met hackers in contact kunnen komen om bugs, lekken en andere nare dingen op te sporen.

Wist je dat?

Toen Jobert en Michiel een voet tussen de deur probeerden te krijgen bij alle grote techbedrijven in Palo Alto, besloten ze een paar ervan gewoon te hacken en het vervolgens te laten weten. Dat lukte bij Messenger en Gmail, dus zo kregen ze hun eerste afspraken met Google en Facebook. Alex Rice, destijds hoofd van beveiliging van Facebook, nodigde ze zelfs uit voor een barbecue op het dak van het Facebook kantoor. Diezelfde Alex Rice werd uiteindelijk een medeoprichter van HackerOne en is nu ook de Chief Technology.

Ze organiseren live hacking evenementen over de hele wereld en hebben zelfs een eigen Hacking Academy. HackerOne steunt ook actief initiatieven zoals codeer lessen om vrouwen geïnteresseerd te krijgen de tech sector.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring