Navigatie overslaan

Half mil­jard voor ont­wik­ke­ling en groei Cam­pus Groningen

Er wordt de komende vijf jaar een half miljard euro gestoken in de groei van Campus Groningen. Het Campus Community Fund (CCF), dat 1 september gelanceerd werd, gaat investeren in de vijf sectoren waar Groningen sterk in is en verder op in wil zetten: agri-food, energie, chemie, gezondheid en digitale economie.

Campus Groningen bestaat enerzijds uit de Zernike Campus bij Paddepoel, en aan de andere kant uit het gebied rond het UMCG in de binnenstad, waar veel healthy-ageing gerelateerde bedrijvigheid is ontstaan. Er werken zo’n 22.000 mensen, verdeeld over meer dan 200 bedrijven en instituten.

'Boost' voor ontwikkeling van Campus Groningen

De miljoenen euro’s zullen niet alleen zorgen voor een “boost” in de ontwikkeling van de campus, maar hebben ook gunstige effecten op de economie, de werkgelegenheid, de woningbouw en het vestigingsklimaat in Groningen, zo is de verwachting van de initiatiefnemers.

Het gaat niet alleen om een investering van de NOM maar ook van de Rabobank. Ook het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de provincie en de gemeente Groningen staan aan de basis van het fonds en steken er mankracht in en mogelijk ook geld.

Start-ups

Er wordt geïnvesteerd in vastgoed en infrastructuur, faciliteiten en diensten, en bedrijfsactiviteiten op Campus Groningen. Het moet dan wel gaan om activiteiten in een van de vijf pijlers agri-food, energie, gezondheid, chemie en digitale economie. Initiatieven voor bijvoorbeeld start-ups of innovatielabs die zich er willen vestigen, kunnen aanspraak maken op een financiering vanuit het fonds, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Er komt een overlegtafel, waar initiatieven worden beoordeeld en mogelijk worden gekoppeld aan andere projecten, zodat faciliteiten gedeeld kunnen worden en de risico’s voor de geldschieters kleiner zijn, mocht er eens iets mislukken.

"Samen investeren in één ecosysteem om nog meer impact te maken. Daarom is een Campus Community Fund (CCF) belangrijk”, beamen Wiebe Draijer (Bestuursvoorzitter Rabobank) en burgemeester Koen Schuiling van Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring