Navigatie overslaan

Han­dig over­zicht Gro­ning­se weg­werk­zaam­he­den op web­si­te Gro­nin­gen Bereikbaar

De komende jaren vinden in en rondom de stad veel werkzaamheden plaats om de bereikbaarheid van Groningen te optimaliseren. Om al die werkzaamheden op elkaar af te stemmen en te voorkomen dat er grote hinder ontstaat doordat allerlei dingen tegelijk plaatsvinden, hebben de provincie en de gemeente Groningen de organisatie Groningen Bereikbaar opgericht.

Vanuit Groningen Bereikbaar worden alle werkzaamheden op elkaar afgestemd en wordt gezorgd voor een goede communicatie over alle plannen met de bewoners en bezoekers van Groningen. Op de site Groningenbereikbaar.nl is bijvoorbeeld een overzicht te vinden van alle grote projecten die de komende jaren op stapel staan. Ook staat op de website een routeplanner van de provincie Groningen, die aangeeft waar in de omgeving wegwerkzaamheden plaatsvinden en hoe reizigers zo weinig mogelijk hinder hiervan kunnen ondervinden.

Tijdens de zomermaanden zullen de belangrijkste werkzaamheden plaatsvinden op de Noordelijke en Oostelijke Ringweg van de stad. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een compleet nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal, worden alle knooppunten op de Oostelijke Ringweg ongelijkvloers gemaakt en krijgen de verlichting en de middenberm van de Noordelijke Ringweg een forse opknapbeurt.

Ook in de rest van de stad staat echter één en ander te gebeuren, dus wie goed voorbereid op pad wil gaan, doet er goed aan even een kijkje te nemen op de website van Groningen Bereikbaar.

www.groningenbereikbaar.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring