Navigatie overslaan

Han­di­ge ener­gie­me­ter uit Gro­nin­gen in lan­de­lij­ke Inno­va­tie top 100

Het Groningse bedrijf enerGQ is er in geslaagd een handige energiemeter te ontwikkelen waarmee consumenten in een oogopslag kunnen zien hoe hun energieverbruik zich ontwikkelt. Dankzij deze meter kan iedereen in een oogwenk zien of men wel zuinig genoeg omspringt met energie en of het verbruik afneemt of niet. Deze meter van het bedrijf enerGQ is ook landelijk opgevallen want het behoort tot de beste innovaties van het afgelopen jaar: enerGQ is er mee doorgedrongen tot de nationale Innovatie top 100. De meter luistert naar de naam ‘i-CARE Basic’ en is ontwikkeld als gratis product.

Duurzaamheid en energiebesparing zijn veelbesproken onderwerpen die hoog op de agenda’s van bedrijven en particulieren staan. Een belangrijk instrument om besparingen mogelijk te maken is het creëren van bewustwording. EnerGQ vindt het daarom van groot belang dat ieder huishouden inzicht kan krijgen in het energieverbruik en de kosten hiervan. Daarom heeft het bedrijf de i-CARE Basic, bedacht.

Deze geeft de gebruiker inzicht in de kosten, het energieverbruik en de besparingen. Ook wordt het verbruik afgezet tegen het verbruik van vergelijkbare huishoudens, en worden de lokale weersgegevens van het KNMI elke tien minuten ingelezen. Zo krijgen particuliere gebruikers concrete informatie over de mogelijkheden tot besparing. Ook voor zonnepanelen is er een module beschikbaar om de opbrengst en het rendement in de gaten te houden.

EnerGQ is actief op het gebied van energiemonitoring en -analyse. Onder meer winkelbedrijven, industrie, kantoren, scholen en huishoudens maken gebruik van de tools van enerGQ om energie te besparen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring