Navigatie overslaan

Han­sa Ral­ly pro­moot duur­za­me energie

Volgend jaar van 17 tot en met 22 mei wordt de Hansa Rally gehouden, een autorally die voert langs een aantal steden in Noord-Europa met als thema Green & Clean Technology. De rally is een nieuw zakelijk evenement om duurzame energie te promoten en te leren van de groenste steden van Europa, de ‘Green Capitals of Europe’. In 2010 is Stockholm de eerste stad die deze titel mag dragen, gevolgd door Hamburg in 2011.

De Hansa Rally wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf Hanze Development in samenwerking met studentenorganisatie AIESEC. De rally is bedoeld voor ondernemers en beleidsmakers in Noord-Europa die zich bezighouden met nieuwe technologie op het gebied van duurzaamheid en groene energie.

In zes dagen gaan de teams per auto van Groningen via Hamburg en Kopenhagen naar Stockholm en vandaar via Oslo weer terug naar huis. Er worden in elke stad ‘matchmaking’ bijeenkomsten georganiseerd waarbij de deelnemers in contact komen met organisaties die zelf werken aan duurzaamheidsinitiatieven of die de behoefte hebben hun kennis op dit vlak te verbreden. Ook worden onderweg projecten bezocht die zich bezighouden met duurzame energie, zoals installaties voor bio-vergisting.

Doel is de deelnemers kennis op te laten doen en zich te profileren met hun eigen kennis van en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is niet noodzakelijk voor deelnemers om zelf met een milieuvriendelijke auto mee te doen aan de Hansa Rally. Elke auto is toegestaan. Wel krijgen deelnemers onderweg de kans om met elektrische en biodiesel auto’s te rijden. Deelnemers aan de rally zijn onder andere Elmonet, bekend van de elektrische auto THINK City en Biovalue.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring