Navigatie overslaan

Han­ze­ho­ge­school Gro­nin­gen krijgt pre­di­caat Excellent

De Hanzehogeschool Groningen is slechts één van drie hogescholen in Nederland die het predikaat ‘excellent’ verdienen. Dat is de conclusie van de landelijke commissie Van Vught, die de staatssecretaris van onderwijs adviseert over de toekomstplannen van universiteiten en hogescholen.

De Hanzehogeschool kiest voor een specialisatie op de terreinen ‘Energie’ en ‘Healthy Ageing’. Op dit gebied gaat de Groningse hogeschool onder meer nieuwe masteropleidingen aanbieden. Daarnaast krijgen ondernemerschap en excellentie grote aandacht, zowel op onderwijskundig gebied als in de samenwerking van de kenniscentra met het bedrijfsleven.

In de plannen die de Hanzehogeschool aan de commissie Van Vught wordt onder ander inzichtelijk gemaakt hoe de komende jaren de kwaliteit van het onderwijsaanbod wordt versterkt, bijvoorbeeld door docenten beter te scholen en de onderwijsintensiteit te verhogen. Daarnaast werkt de hogeschool aan het terugdringen van uitval en studieswitchers.

De Hanzehogeschool liep al landelijk voorop met beleid voor excellente studenten. Het aantal studenten dat aan excellentieprogramma’s meedoet, wordt de komende jaren verhoogd naar 6 procent van het totaal aantal studenten.

Het predicaat excellent heeft mogelijk gevolgen voor de financiering van de Hanzehogeschool. Instellingen met volgens het ministerie van Onderwijs zeer goed plannen kunnen namelijk rekenen op extra middelen om deze te financieren.

Naast de Hanzehogeschool Groningen hebben ook de Universiteit van Utrecht en de Hogeschool van Arnhem het predicaat ‘excellent’ gekregen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring