01/04/2008

Hanzehogeschool Groningen onderzoekt komst Confucius Center

De Hanzehogeschool Groningen doet - samen met de Gemeente Groningen - onderzoek naar de mogelijkheden van de vestiging van een Confucius Instituut in Groningen. Dit instituut is onderdeel van een internationaal netwerk van organisaties, die de Chinese taal en cultuur promoten. Het instituut is te vergelijken met het Duitse Goethe Instituut en het Franse Maison Descartes.

Het doel van het Confucius Instituut is om de taal en cultuur van China te verspreiden door het geven van taalcursussen, lezingen en workshops. Er zijn Confucius Instituten over de hele wereld. In Nederland staat het tot dusver enige andere Instituut in Den Haag.

De Hanzehogeschool Groningen - de grootste HBO-instelling van het Noorden - heeft veel contact met Chinese universiteiten. Zo wordt sinds een aantal jaren bij het Hanze Expertise Centrum voor Talen en Cultuur de Chinese taal gedoceerd, de International Business School heeft een partnerschap met de Beijing Technology and Business University en Academie Minerva wisselt regelmatig studenten uit met de Faculty of Communications & Arts van de Ningbo University. Deze -en andere- Chinese universiteiten willen de Hanzehogeschool Groningen graag behulpzaam zijn bij de uitwerking van de inhoudelijke expertise.

01/03/2008
Filmpjes van mobieltjes centraal op Gronings festival
01/03/2008
Groningen presenteert nieuwe vorm van gesubsidieerde arbeid: de Seniorenbaan