Navigatie overslaan

Han­ze­ho­ge­school krijgt 4 ton voor aard­ap­pel­pro­ject in Tanzania

Studenten van de Hanzehogeschool in Groningen gaan twee hogescholen in Tanzania helpen bij het opzetten van studieprogramma’s op het gebied van aardappelen, van de productie van de aardappel tot en met de verwerking en het op de markt brengen ervan. Het Hanze Centre for Development Cooperation van de Hanzehogeschool heeft daarvoor een bedrag van 4 ton gekregen.

Aardappelbedrijven

De Hanzehogeschool gaat de komende 2,5 jaar samenwerken met twee hogescholen die gevestigd zijn in de hooglanden, ook wel de ‘foodbasket’ van Tanzania genoemd. Het gaat om Mbeya University of Science and Technology en MATI Uyole. Ook verschillende Nederlandse aardappelbedrijven zijn bij het project betrokken, evenals aardappelbedrijven uit Tanzania. Hulp en handel gaat in dit project hand in hand, aldus de Hanzehogeschool.

Hogeschool Groningen werkt samen met Tanzania

De Hanzehogeschool is sinds 2009 actief in Tanzania en heeft de afgelopen jaren al veel gedaan voor de ontwikkeling van het hoger onderwijs in Tanzania. De Hanzehogeschool is in 2016 een strategisch partnerschap aangegaan met de Universiteit van Dar es Salaam. Dit heeft geleid tot een uitwisselingsprogramma voor docenten en een jaarlijkse Summer school. In de Summer school werken Tanzaniaanse studenten en Hanzehogeschool studenten samen aan vraagstukken uit Tanzania op het gebied van duurzame energie en ondernemerschap.

Aeres Hogeschool en Universiteit van Wageningen

De Hanzehogeschool voert het project van de aardappel-waardeketen samen met Aeres hogescholen en de Universiteit van Wageningen uit. Het project wordt gefinancierd door het Orange Knowledge Programme dat valt onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring