Navigatie overslaan

Har­vard, Stan­ford, Berkeley….Groningen!

‘De Noorderlingen’ is een topprogramma ondernemerschap voor ambitieuze en ondernemende studenten die in Noord-Nederland gaan studeren. Het is, aldus de Hanzehogeschool, een traject voor studenten die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf of met hun huidige bedrijf willen groeien. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door ervaren ondernemers en professionals uit het werkveld.

De Noorderlingen is een onderwijsprogramma van een half jaar en gaat van start in september 2013.

Bijzondere samenwerking
Het programma wordt verzorgd door de vier hogescholen in Noord-Nederland; NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein en Hanzehogeschool Groningen, onder aanvoering van de laatste, die binnen het Sectorplan Noord het thema Ondernemerschap coördineert. Een groot aantal bedrijven en organisaties uit de noordelijke regio ondersteunt dit initiatief en heeft zich verzameld in Stichting De Noorderlingen. De partners in de stichting leveren allemaal op eigen wijze een bijdrage: er zijn partners die zich inzetten als coach voor de deelnemers, maar een aantal gespecialiseerde bedrijven geeft ook inhoudelijk advies.

Hoe kun je Noorderling worden?
Het onderwijsprogramma De Noorderlingen is toegankelijk voor derde- en vierdejaars studenten van de vier hogescholen. Maar ook geïnteresseerde studenten van andere hogescholen kunnen aan het onderwijsprogramma deelnemen via het ’kies-op-maat’ systeem. Geschikte en gemotiveerde studenten kunnen worden voorgedragen door docenten. Studenten die niet op deze voordracht willen wachten, kunnen zich aanmelden via de website van De Noorderlingen. De tien studenten met het beste ondernemersconcept starten in september met het topprogramma ondernemerschap.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring