Navigatie overslaan

Haven­kwar­tier Blau­we­stad maakt Old­ambtmeer tot pla­ce to be voor watersporters

Het prachtig gelegen Oldambtmeer wordt vanaf komend voorjaar nog aantrekkelijker voor watersporters. Dan wordt namelijk het Havenkwartier Blauwestad geopend: een full-service jachthaven met 130 vaste ligplaatsen en alle voorzieningen die je als watersporter maar kunt bedenken.

Vanuit het Havenkwartier Blauwestad kun je met de boot veel kanten op. Natuurlijk is er het 800 hectare grote Oldambtmeer dat volop rust, ruimte en natuur te bieden heeft, maar ook de Waddenzee en de gezellige Groningse binnenstad zijn vanuit de jachthaven gemakkelijk te bereiken.

De jachthaven bij Blauwestad krijgt in totaal 130 ligplaatsen. Deze zijn van alle gemakken voorzien, zoals ruime boxen, stromend water en elektriciteit. Daarnaast is er in het Havenkwartier een café-restaurant-brasserie met een groot terras aan het water te vinden en is er in zowel de haven als op het terras gratis WiFi-internet. Verder zijn er in en rond de haven een boot- en een fietsverhuurbedrijf, een strand en een speelweide, een watersportwinkel, een wandelpromenade en er meerdere ruiterpaden te vinden.

Opvallend is ook de uitkijktoren die bij het Havenpaviljoen staat. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over de nieuwe jachthaven en de rest van Blauwestad en het Groningse Oldambt.

www.blauwestad.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring