Navigatie overslaan

Heal­thy Ageing Cam­pus blijft banen cre­ë­ren door samenwerking

Het doel van de Healthy Ageing Campus in Groningen blijft onveranderd: activiteiten stimuleren en nieuwe banen creëren op het gebied van ‘gezond ouder worden’. Dat gebeurt door bedrijven in en om Groningen bij elkaar te brengen in samenwerkings- en innovatieprojecten. Dit leverde tot 2014 al 65 banen op en de teller loopt nog steeds op.

‘We zijn vooral gericht op preventie en vroege interventie als het gaat om gezond ouder worden’, zegt Ronald Hesse, business developerbij de Campus. Volgens Hesse wordt dit bereikt door regionale bedrijven en instellingen met hoogwaardige expertise aan elkaar te koppelen. ‘Dit gebeurt bijvoorbeeld op het gebied van genetisch onderzoek, medicijnontwikkeling, orgaantransplantaties en innovaties rondom medische hulpmiddelen zoals protheses en katheters’, zo vervolgt hij.

De Healthy Ageing Campus vergroot de onderzoeksmogelijkheden voor instellingen door de samenwerking met bedrijven te faciliteren en gezamenlijk op te trekken wanneer er Europese subsidies aangevraagd moeten worden. Hesse vult dit nog aan: ‘We bieden ook een ontmoetingsplek en ondersteuning voor bedrijven op het gebied van kostenbesparing en groei en we geven ze toegang tot kennis en human capital in een aantrekkelijk vestigingsklimaat.’

Hesse is vooral enthousiast over mogelijkheden die een universiteitsstad als Groningen biedt voor het bedrijfsleven. Hij noemt Groningen een broedplaats voor verandering en innovatie. ‘Groningen ligt in het hart van de regio en herbergt een hoge concentratie excellente en kennisintensieve instellingen. Op deze manier kunnen wij rekenen op een continue nieuwe aanwas van afgestudeerde studenten.’ De Healthy Ageing Campus is ook niet voor niets gevestigd rondom het Universitair Medisch Centrum Groningen. ‘Dit verhoogt de bereikbaarheid’, voegt Hesse er nog aan toe.

De Healthy Ageing Campus leverde door de jaren heen al 65 banen op. ‘En dat aantal loopt nog steeds op, zo ook in 2014’, zegt Hesse. ‘De exacte cijfers over 2014 zijn nog in de maak en zijn naar verwachting beschikbaar in april. Maar ik kan alvast zeggen dat we zijn gegroeid.’ De ambitie van de Campus blijft onveranderd: ‘Tussen 2012 en 2025 willen we bijdragen aan de groei van ongeveer 750 fte binnen de eigen community. Ook zie ik ons zelf als een voorbeeld voor andere regio’s en andere thema’s waar onze expertise van pas kan komen. Helemaal wanneer de financiële middelen steeds beperkter worden en innovatie en samenwerking oplossingen kunnen bieden.’

www.healthyageingcampus.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring