Navigatie overslaan
11/10/2019

Healthy Ageing symposium over ‘Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn’

Op donderdag 14 november van dit jaar staat er in Groningen een symposium op de agenda met als onderwerp ‘Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn’. Het symposium wordt georganiseerd door het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen, in samenwerking met het Health lab en Health Hub Roden. Aanmelden is nu al mogelijk.

Het domein van zorg en welzijn verandert sterk onder de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen en digitalisering zoals elektronische patiëntendossiers, beeldzorg, VR en robotisering. Technisch kan er al heel veel, maar de implementatie blijft vaak achter. De vraag hoe dat beter kan, is een van de onderwerpen die tijdens het symposium aan de orde komt.

Het programma is interprofessioneel en multidisciplinair en interessant voor zowel professionals uit de zorg als ondernemers, studenten, mkb-ers, onderzoekers en bestuurders.
De dagvoorzitter is Margreet Schurer, programmamanager Digital Health aan de Hanzehogeschool Groningen. De dag begint met een lunch op het digital health inspiratieplein, daarna neemt onder andere Lies Korevaar het woord. De lector Rehabilitatie en lector van het jaar 2019 schetst dan het belang van toegepast onderzoek en technologie.

In de middag zijn er twee kennissessies. Het is aan de bezoeker te bepalen bij welke sessie hij of zij aanschuift.

Klik hier voor meer informatie over het programma en inschrijven.

woensdag 09 oktober 2019
Groningse evenementenapp ‘EventInsight’ wil Europa veroveren
dinsdag 08 oktober 2019
Scale-ups gezocht voor vergroening chemie en energie in Noord-Nederland