Navigatie overslaan

Hel­la en Freek de Jon­ge nemen intrek in Gro­nin­ger Museum 

Hella en Freek de Jonge nemen tijdelijk hun intrek in het Groninger Museum. Vanaf 15 september stellen ze zichzelf tentoon. Onder de noemer ‘Real Life Exhibition: Het Volle Leven’ zijn Freek en Hella zes weken lang, elke dag, van 10 tot 17 uur in het museum te vinden.

De twee hebben het volledige Coop Himmelb(l)au-paviljoen tot hun beschikking. Hier worden Hella en Freek omgeven door kunstwerken uit hun eigen kunstcollectie, maar ook andere persoonlijke eigendommen als kostuums, keramieken, foto’s, filmbeelden en niet eerder vertoonde fragmenten over hun activiteiten in Groningen zijn te zien.

Ook ontvangen ze bekende gasten, treden op en gaan in gesprek. Omdat improvisatie de rode draad is in het leven van het echtpaar verschilt het programma van dag tot dag. Eén dagelijks terugkerend programmaonderdeel is er sowieso: ‘Elke dag een lied’. Elke dag zingt Freek een lied en maakt daarvoor een keuze uit zijn rijke muzikale werk.

Als geboren Groninger zet Freek de Jonge zich in voor gedupeerden van de aardbevingen in de provincie. Niet voor niets heet een deel van de tentoonstelling dan Aardbe(le)ving. Daar zijn straks brokstukken en andere ‘aardbevingssouvenirs’ te zien. Ook vindt er een aardbevingssimulatie plaats en is de schaal van Richter aanwezig.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring