Navigatie overslaan

Helm­an­tel-expo­si­tie in Muse­um Wier­den­land onder­deel van kunstfietsroute

In Museum Wierdenland in Ezinge is nog tot en met 28 september de expositie 'Helmantel: Oudheden en erfgoed als inspiratie’ te zien. De tentoonstelling maakt sinds de zomer onderdeel uit van een fietsroute langs acht eeuwenoude kerkjes waar nog meer kunst van Groninger bodem te zien is.

Bijzonder aan de Helmantel-tentoonstelling in Museum Wierdenland is dat niet alleen de bijzonder realische schilderijen van de Groningse kunstenaar te zien zijn, maar ook de objecten die op die schilderijen te zien zijn. Helmantel schildert voorwerpen uit alle perioden van de geschiedenis. Van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot aan de 20e eeuw. De bekende kunstenaar heeft een speciaal oog voor deze voorwerpen en een bijzondere hand om deze vast te leggen. Zijn blik op de oudheden en hedendaagse gebruiksartikelen daagt de bezoekers uit om zowel de voorwerpen als de schilderijen op een nieuwe manier te bekijken.

Deze zomer werd een aantal van de stillevens vervangen door een aantal werken van Helmantel waarin middeleeuwse kerkelijke (bouw)kunst centraal staat. Hiermee wordt ingehaakt op de expositie ‘Mijn Inspiratie’, waarvoor amateurkunstenaars zich hebben laten inspireren door de eeuwenoude kerkjes van het Groningse Middag-Humsterland.

In acht van deze kerkjes wordt dit werk tentoongesteld. Wie geen schilderij wil missen, kan via de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een fietsroute bestellen die langs al deze kerkjes en het Wierdenlandmuseum leidt.

www.wierdenlandmuseum.nl

www.groningerkerken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring