Navigatie overslaan

Het MBO-Ont­dek­kings­rei­sevent: ver­bindt orga­ni­sa­ties en ICT-studenten

Om MBO ICT-studenten en grote bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden, organiseert IT-netwerkorganisatie Samenwerking Noord volgende week het MBO-Ontdekkingsreisevent. Het online event staat op de agenda voor donderdag 22 april, en is gratis voor alle geïnteresseerden.

Volgens Samenwerking Noord hebben studenten als gevolg van de coronacrisis moeite om gemotiveerd te blijven, en is ook het vinden van een baan of stage een stuk lastiger. “Aan de andere kant horen wij ook dat veel organisaties niet weten wat ICT-studenten voor hun bedrijf kunnen betekenen, en welke toevoegde waarde ze hebben”, zo vat een woordvoerster van Samenwerking Noord de aanleiding van het event samen.

Innovatieve high tech bedrijven

Met het MBO-Ontdekkingsreisevent snijdt het mes aan twee kanten: studenten leren meer over de noordelijke IT-wereld, en maken kennis met een aantal noordelijke innovatieve high tech bedrijven. En aan de andere kant komen bedrijven en organisaties meer te weten over de diverse IT-opleidingen en specialisaties die er zijn.

Het programma start om 14 uur met een opening door de dagvoorzitter. Hij gaat in op de vraag waarom het belangrijk is dat het MBO en het werkveld elkaar laagdrempelig weten te vinden, en welke nieuwe opleidingen inspelen op de behoeften vanuit de markt.

Overeenkomsten en verschillen van de ROC’s

Daarnaast zijn er meerdere workshops, zowel voor studenten als voor organisaties en werkgevers. ‘Overeenkomsten en verschillen van de ROC’s als perfecte mix voor het werkveld in het Noorden’ is een van de workshops die deze middag voorbijkomt. In deze workshop bundelen de ROC’s hun krachten en nemen ze de aanwezigen mee in de diverse IT-opleidingen en specialisaties die er zijn, zoals bijvoorbeeld IT systems and devices, software developer apps en games, smart industrie, cloud & infrastructure technician en game developer.

Voor wie meer wil weten over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van IT-stagiaires binnen een organisatie is er de workshop ‘On stage door Joran Dost, Monique Gelinck & Jeroen Bos’. Joran Dost ( MBO stagiair Noorderpoort), Jeroen Bos (Bossers & Cnossen) en Monique Gelinck (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) nemen de aanwezigen mee in de wereld van de MBO ICT-stages. Hoe werken MBO-stages? Waarom is een MBO ICT-stagiair aantrekkelijk voor een leerbedrijf? Wat maakt een bedrijf een goed stagebedrijf en hoe word je dat? En hoe vind jij de passende mbo-stagiair voor jouw bedrijf?

Ondernemers aan het woord

Ook komen er een aantal succesvolle MBO-ondernemers aan woord. Mark Vletter, Rick Dijkman en Bob Graafsma vertellen alles het beginnen van een eigen bedrijf, en over de uitdagingen, stappen en mogelijkheden die daarbij horen. Rick Dijkman is kortgeleden gestart met zijn eigen bedrijf Gewoon.live. Mark Vletter is een ‘rebel with a cause’ en oprichter van Voys & Devhouse Spindle. Deze bedrijven behoren tot de top van snelgroeiende internet- en telecombedrijven van Europa. Bijzonder aan deze bedrijven is de manier van organiseren: alle bedrijven werken zonder management en functies en zijn daarmee volledig zelfsturend. Bob Graafsma is een ondernemer (recycleplan) met idealen. Vond school droog, maar leren vet! Hij begon bij Noorderpoort, studeerde daarna hbo commerciële economie. Naast zijn bedrijf inspireert hij met zijn programma Don’t Waste Talent mbo studenten om eindbazen te worden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring