Navigatie overslaan

High­tech fiets uit Gro­nin­gen bestormt de markt

Deze zomer wordt er vanuit Groningen een nieuwe, unieke fiets op de markt gebracht: de Drymer. Dit is een futuristische en elektrische driewielige fiets met kantelende voorwielen. Met de innovatieve vierwieler behaalde Drymer de twaalfde plaats in de MKB Innovatie Top 100.

Er zijn straks twee verschillende types te koop: de overdekte Drymer Business en een sportieve cabrioversie, de Leisure. De verwachting is dat deze fietsen, die binnenkort voor het eerst te koop zijn, in korte tijd de Nederlandse en ook de buitenlandse markt zullen bestormen.

Aan de ontwikkeling van de bijzondere fiets is jarenlang hard gewerkt door studenten van verschillende hogescholen. De Drymer zit dan ook barstensvol unieke en innovatieve snufjes en is op allerlei gebieden van de laatste technieken voorzien. Omvallen zal je met de Drymer bovendien niet gebeuren. Dankzij van een vernuftig kantelsysteem, kantelen beide voorwielen bij het insturen van een bocht. Het is niet nodig gebruik te maken van een standaard, dankzij een uniek systeem blijft dit hippe rijwiel altijd rechtop staan.

De bijzondere fietsen zijn met name geschikt voor woon/werkverkeer. Belangrijke doelgroepen voor Drymer BV zijn dan ook forensen en zakelijke dienstverleners, die de auto willen laten staan. Ook gemeenten en provinciale overheden die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, tonen veel belangstelling,

Bij de ontwikkeling wordt samengewerkt met metaal- en elektrobedrijven in Groningen, Drenthe en Friesland. Ook het TCNN (Technologie Centrum Noord-Nederland), de Hanzehogeschool Groningen, TNO Kwaliteit voor Leven, de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Stenden Hogeschool Leeuwarden en Hanze Connect zijn nauw bij het innovative project betrokken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring