Navigatie overslaan

Horus View and Explo­re in MKB Inno­va­tie Top 100 met VRiend

Een virtueel maatje in het ziekenhuis. Met de VRiend is het mogelijk om het ziekenhuis virtueel even te verlaten. Bijvoorbeeld door via een virtual reality weer live herenigd te worden met het thuisfront. Het innovatieve bedrijf Horus View and Explore uit Bedum maakt het mogelijk. En dat levert ze opnieuw een plekje op in de MKB Innovatie Top 100.

Lig je langdurig in het ziekenhuis? Dan kun je nu met VRiend een virtual realitybril opzetten en elders aanwezig zijn omdat daar een speciale VR-camera staat. Zo kun je als patient toch aansluiten bij een bruiloft, het avondeten of bij teamgenootjes op een sportveld.

15eb3d86-aa73-5fd2-9853-010d29dcc25f

Gebruiksvriendelijke en handzaam
VR-streaming, -brillen en -camera’s zijn niet nieuw. Maar de manier waarop Horus View and Explore de techniek gebruiksvriendelijk en handzaam heeft gemaakt wel. Want met een minimale uitleg kun je de VRiend al werkend krijgen via een supersnel netwerk. Horus VR heeft de complete keten, van de 360 camera, het tussenliggende communicatieplatform en de afspeel-software eigenhandig ontwikkeld. “Natuurlijk hebben we gebruik gemaakt van eventuele beschikbare bestaande componenten waardoor het naast schaalbaar ook een zeer betaalbare oplossing is geworden”, aldus Horus.

VRiend is begonnen als een concept om kinderen die in het ziekenhuis liggen weer virtueel thuis te krijgen. Intussen is VRiend geëvolueerd tot een volwassen dienst die op brede schaal kan bijdragen aan het vergroten van het patiënten welzijn voor mensen die noodgedwongen in een ziekenhuis of een verzorgingstehuis moeten verblijven.

Meer en grotere VR-toepassingen
Volgens het bedrijf hebben ziekenhuizen en verzorgingstehuizen zelf moeite om te kijken wat ze met VR kunnen doen, ondanks dat men weet dat VR een positieve werking kan hebben. Daarom hoopt het bedrijf uiteindelijk nog meer en grotere VR-toepassingen te kunnen ontwikkelen.

Volgens eigen zegge is VRiend op dit moment nog steeds uniek in de wereld. Bestaande oplossingen als het KPN mooiste contactfonds of de AV1 robot maken gebruiken van traditioneel videobeeld en een tablet. De impact is lang niet zo groot als bij een volledige VR-ervaring.

Innovatieprijzen
De VRiend is niet het enige product van Horus View and Explore. Het is een 100 procent onafhankelijk Nederlands bedrijf dat zich richt op video- en sensortechnologie, het ontwikkelen van software en informatiesystemen en streaming. Het bedrijf stond al vaker in de MKB Innovatie Top 100 en won een aantal jaren terug ook een internationale innovatieprijs tijdens het Geospatial World Forum in Geneve. Dat maakt Horus tot een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring