Navigatie overslaan

Horus View and Explo­re oogst inter­na­ti­o­na­le lof met inno­va­tie­ve 3D-videosoftware

In het Groningse dorp Bedum is één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland en zelfs de wereld gevestigd: Horus View and Explore. Het bedrijf staat niet alleen in de top 100 van meest innovatieve MKB-bedrijven in ons land, maar krijgt ook internationaal de nodige erkenning voor de revolutionaire 3D-videosoftware die het ontwikkelt. Zo ontving Horus onlangs in Genève, in het bijzin van softwarereuzen als Google en Oracle, een prestigieuze internationale innovatieprijs.

De software die Horus heeft ontwikkeld, wordt gebruikt om op uiterst precieze wijze veranderingen in een gebied weer te geven en op te meten. Op luchthaven Schiphol wordt het bijvoorbeeld gebruikt om de start- en landingsbanen te inspecteren, maar ook bij de aanleg en het onderhoud van (spoor)wegen wordt de techniek veelvuldig toegepast. Daarnaast wordt de software van Horus View and Explore toegepast voor beveiligingsdoeleinden. Het bedrijf was om deze reden onder andere betrokken bij de inauguratie van koning Willem-Alexander en bij de recente atoomtop in Den Haag.

Veel aandacht wereldwijd krijgt ook het Accident Investigation System van Horus. Dit wordt al door de Nederlandse politie gebruikt om opnames te maken van ongevallen. Dankzij het systeem kan de politie vanuit een rijdende wagen een snelle 360 graden HD-opname van het ongeval maken. Op deze videobeelden zijn bijvoorbeeld zaken als remsporen en schade aan het wegdek of aan vangrails nadien snel en gemakkelijk te analyseren. Aan de hand hiervan kan er een simulatie van het ongeluk gemaakt worden.

Omdat de politie op deze manier achteraf de plaats van een ongeval kan analyseren, hoeft een weg niet afgesloten te worden voor uitgebreid sporenonderzoek en ondervindt het overige verkeer dus zo weinig mogelijk hinder.

In Nederland wordt de door het bedrijf ontwikkelde software al veel gebruikt en ook in Zuid-Amerika heeft Horus inmiddels een stevige voet aan de grond. Mede dankzij de prestigieuze prijs in de categorie Mobile Mapping die het Bedumer bedrijf ontving tijdens het Geospatial World Forum in Genève kloppen er nu ook uit andere delen van de wereld steeds meer potentiële klanten aan.

www.horus.nu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring