Navigatie overslaan

Hosni — Soft­wa­re Engineer

Hosni is geboren en getogen in Tunesië en werkte als software engineer in Parijs voordat hij in maart 2016 naar Groningen kwam.

Liftend door Europa in Groningen terecht gekomen en gebleven

“Er zijn veel meer IT carrièrekansen in de EU dan in Tunesië, dus na de middelbare school ben ik in Frankrijk gaan studeren. Na mijn afstuderen werkte ik als software engineer voor Orange in Parijs. Ik ben eigenlijk volledig per toeval in Groningen terecht gekomen. Ik besloot tijdens mijn vakantie te gaan liften door Europa en hier ontmoette ik hele aardige mensen en heb uiteindelijk de rest van de vakantie in Groningen doorgebracht.”

Van Orange naar freelance

“Iets van een jaar later besloot ik mijn baan bij Orange op te zeggen en naar Groningen te verhuizen. Ik vind het heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ik wilde niet alleen maar met expats rondhangen. Ik heb Nederlands geleerd met de Duolingo app en al heel snel kon ik het vrij vloeiend spreken, waarschijnlijk ook wel omdat ik het heel leuk vind om nieuwe talen te leren. Ik ben bij het Launch Café, een flexplek, gaan werken en binnen een week of twee had ik een paar programmeerklussen en sindsdien werk ik als freelancer.”

Vrijheidscultuur

"Ik vind het heel fijn om hier te wonen. Groningen is een levendige stad, er heerst een soort van vrijheidscultuur en de mensen zijn heel zelfbewust en verantwoordelijk. Als je hard genoeg werkt, zijn er meer dan genoeg kansen hier. Best grappig; het is eigenlijk the American Dream, maar dan in Nederland. Er is meer dan genoeg werk en er wonen heel veel leuke mensen hier, dus ik zie mezelf nog lang niet verhuizen!”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring