Navigatie overslaan

iSignz bespaart Neder­land­se iPho­ne-gebrui­kers han­den­vol geld

Gebruikers van een iPhone die graag op hun boodschappen willen bezuinigen, worden hierbij geholpen door het Groningse iSignz. Dit bedrijf heeft voor deze multifunctionele telefoon van Apple namelijk de uiterst succesvolle applicatie 'Aanbieding' bedacht en ontwikkeld. Met het downloadbare programmaatje is het mogelijk de actuele aanbiedingen van dertien grote Nederlandse supermarktketens met elkaar te vergelijken en aan de hand van die gegevens een boodschappenlijstje samen te stellen.

Het bleek een schot in de roos van het team achter iSignz: Aldert Greydanus, Erik Huisman en Reinder van Zandvoort. ‘Al 24 uur na de lancering in juni 2009 stonden we op nummer één in de iTunes App Store’, vertelt een trotse Greydanus. ‘We vonden het een goed concept, maar dat het zo groot zou worden hadden we van tevoren nooit kunnen bedenken. De pers pikte het echt geweldig op, we haalden er zelfs RTL Z mee.’

Inmiddels heeft één op de tien Nederlandse iPhone gebruikers 'Aanbieding' op zijn telefoon staan, wordt het programmaatje duizend keer per dag gebruikt en is er in totaal voor ruim 250 duizend euro bespaard op hun boodschappen.

Een groot succes dus voor de drie jonge Groningse ondernemers. En iets om op voort te borduren. ‘We zijn momenteel weer met iets nieuws voor de iPhone en iPad bezig, maar wat dat precies inhoudt deel ik liever nog niet met de wereld. Voor je het weet gaat iemand anders er met je idee vandoor’, aldus Greydanus.

Voor meer informatie: www.isignz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring