Navigatie overslaan

iSka­te wil kan­sen voor schaat­s­ta­lent vergroten

In de Groningse Euroborg is het schaatsinitiatief iSkate gepresenteerd, dat moet zorgen voor een betere doorstroming van schaatstalent naar de Nederlandse topploegen. iSkate is een samenwerkingsverband tussen twee commerciële topploegen, Team APPM bij de heren en Team Anker bij de vrouwen, en de Groningse BGG Schaatsacademie. Oud-topschaatser Rintje Ritsma zal optreden als ambassadeur van het initiatief.

Met iSkate willen de samenwerkende partijen de talentontwikkeling in de Nederlandse schaatswereld optimaliseren en de basis voor topteams vergroten. Dit moet gebeuren door het creëren van een omgeving waarin ongeveer veertig talentvolle jonge schaatsers zich optimaal kunnen voorbereiden op een profcarrière als internationaal topschaatser. School- en trainingstijden worden bijvoorbeeld op elkaar aangepast en door de samenwerking met topploegen wordt de instroom van nieuw talent vergemakkelijkt.

Aanjager van het Groningse schaatsinitiatief is oud-schaatser Yuri Solinger. Volgens hem richt iSkate zich op de Olympische Winterspelen van 2022. Dan zou het initiatief zijn vruchten af moeten werpen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring