Navigatie overslaan

I.Turn.IT maakt jon­ge leer­lin­gen enthou­si­ast voor IT

Het veranderen van het imago van IT én het enthousiasmeren van kinderen om later in de IT aan de slag te gaan. Zodat er op termijn een grote groep goed geschoolde IT’ers in Noord-Nederland rondloopt. Dat is de doelstelling van I.Turn.IT, dat in de Oosterstraat in Groningen een heuse hotspot heeft.

De rol van IT is groot en wordt steeds groter. De wereld is in hoog tempo aan het digitaliseren en daarbij wordt geen enkele sector gespaard. Toch interesseert een relatief kleine groep jongeren zich in IT. 'Jammer, want IT is interessant en leuk voor elke jongere, ongeacht interesse of geslacht', zo vindt I.Turn.IT. 'Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zelfrijdende auto’s, drones en 3D-printers maar ook aan apps, blogs en andere websites.'

I.Turn.IT organiseert diverse IT-gerelateerde activiteiten die aansluiten bij de interesses en de beleefwereld van jongeren. Door de IT sector meer vanuit de mode-, sport- en muziekwereld te benaderen, laten ze jongeren zien én ervaren wat IT is.

Ze maken ook gebruik van de Universe.IT: de onderwijstak van I.Turn.IT. In samenwerking met bedrijven, onderwijsinstellingen en jongeren ontwikkelt I.Turn.IT workshops en lesprogramma’s voor basisscholen en middelbare scholen. Daar maken ze bijvoorbeeld hun eigen klassensite.

Ter verbetering van het imago van IT, zorgt I.Turn.IT ervoor dat jongeren ook op onverwachte plekken met IT in aanraking komen. Via de IT.Garden laten ze zich op verschillende populaire evenementen zien. In het zogeheten IT.Lab wordt gewerkt aan conceptontwikkeling, onderzoek en wordt input verzameld uit verschillende doelgroepen. Producten uit het IT.Lab zijn onder andere hackathons en sinds kort ook CoderDojo’s. Hier kunnen jongeren (tussen 7 en 17 jaar) op een speelse manier en in een gave omgeving leren programmeren. Bij een Dojo leren jongeren om te programmeren zodat ze websites kunnen bouwen, apps kunnen ontwikkelen, programma’s en games kunnen maken, robots kunnen aansturen en meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten jongeren ook andere like-minded mensen, delen ze waar ze mee bezig zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt ontwikkelen en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass...

Meer informatie is te lezen op de website van I.Turn.IT: www.iturnit.com.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring