Navigatie overslaan

Incas­so­bu­reaus krij­gen digi­ta­le con­cur­rent uit Groningen

Na de notaris, de makelaar, de accountant en de boekhouder kunnen nu ook de incassobureaus digitale concurrentie tegemoet zien. In Groningen heeft een internetondernemer namelijk een programma ontwikkeld waarmee met name zzp-ers eenvoudig en goedkoop hun uitstaande rekeningen kunnen laten incasseren. Ze hoeven dan geen provisie meer te betalen aan een incassobureau.

Het gaat om een initiatief van Merijn Stapert die samen met collega’s de online incassoservice ‘Payt’ is gestart. Hiermee kunnen ondernemers een incassotraject starten. De ondernemer krijgt via Payt veel meer grip op de financiële situatie, op de communicatie met de wanbetaler en kan het incassotraject op elk gewenst moment stopzetten.

Merijn Stapert, oprichter van Payt: ‘Debiteuren die niet willen betalen of niet (direct) kunnen betalen vergen een aparte benadering. Deze inschatting mag nimmer worden bepaald door het verdienmodel van een incassobureau. Hier spelen wij met Payt op in door de schuldeiser inzicht te geven in het inningsproces, wij brengen schuldenaar en schuldeiser bij elkaar.”

Om de incassomarkt inzichtelijker te maken lanceert Payt tegelijkertijd het kennisplatform Zekerbetaald.nl. Hier worden voorbeeldcases gegeven van incassosituaties, wordt uitleg gegeven over het proces en komen onderwerpen als cashflow, debiteurenstand en verbetering van liquiditeit uitgebreid aan de orde, net als tips & tricks rondom (online) incasso.

De mensen achter Payt
Payt is opgericht door Merijn Stapert, Aziz Al-Harazi, Rob Rustenburg, Jelger Gustafsson en Sander Kamstra. Nadat Jelger en Sander - voormalig eigenaren van ApplicationNet (verkocht aan KPN) - en Rob in contact kwamen met Aziz en Merijn ontstond al snel een gezamenlijke overtuiging dat de wijze waarop de bestaande incassopartijen diensten leveren, beter kan.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring