Navigatie overslaan

Incu­ba­tor YEAH! helpt star­ters op alle fronten

De economische crisis blijkt voor veel Groningers aanleiding te zijn een eigen bedrijf te beginnen. Nu het lastiger is geworden ergens een goedbetaalde baan in loondienst te krijgen, maken veel Groningers werk van het plan dat ze toch al in hun achterhoofd hadden zitten om eens een eigen bedrijf op te zetten. Althans: dat is de ervaring van een uniek Gronings bedrijf dat zich richt op het ondersteunen van andere startende bedrijven. YEAH!, zo luidt de enthousiast klinkende naam van deze in het Helperpark in de Mediacentrale in Groningen gevestigde bedrijf, een ‘incubator’.

"Natuurlijk zien ook wij de gevolgen van de economische crisis, maar juist in deze tijd is het thema ondernemerschap belangrijk. Het is dan ook niet zo dat mensen minder willen ondernemen nu het tij tegen zit, maar de risico's moeten te overzien blijven. Voor veel mensen is het een mooi moment om het plan ten uitvoer te brengen dat ze ooit al eens hadden bedacht maar dat ergens in een lade was beland. Wij hebben het momenteel heel erg druk om innovatieve mensen te helpen een eigen bedrijf op te richten', zo vertelt directeur Koen Atema van YEAH!.

Zijn bedrijf met de uitzonderlijke naam werd opgericht in 2005. YEAH! biedt startersbegeleiding in de meest ruime zin van het woord. Bijvoorbeeld met subsidievraagstukken, met informatie over de Kamer van koophandel of financiering. 'Starters kunnen voor de meest uiteenlopende vragen bij ons terecht. Op die manier staan ondernemers er niet helemaal alleen voor: wij helpen ze graag op weg", omschrijft Atema de dienstverlening van YEAH!.

In totaal heeft YEAH! al vijftig jonge bedrijven in het Noorden geholpen in de opstartfase, waaronder inmiddels gerenommeerde bedrijven als Accepté, Store Support of Storm MC. Behalve met advies biedt YEAH! kantoorruimtes tegen flexibele huurvoorwaarden, zodat de starters niet aan een ellenlang huurcontract komen vast te zitten. "Wij proberen precies die ingrediënten te bieden waardoor starters de professionaliseringsslag kunnen maken van hun bedrijf dat soms al gevestigd was op een zolderkamer, naar een groter bedrijf."

Inmiddels heeft YEAH! een vestiging geopend in Assen en in de Oosterstraat in Groningen. In september opent YEAH! haar deuren op de Kenniscampus in Emmen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring