Navigatie overslaan

Info over kunst Gro­nin­ger Muse­um via smartphone

Bezoekers van het Groninger Museum kunnen sinds kort op hun smartphone of tablet aanvullende over kunstwerken in het museum krijgen. Het Groninger Museum is het eerste museum in Nederland waar dit op deze manier kan.

De informatie wordt met kleine, draadloze apparaatjes – zogenoemde iBeacons - naar de smartphones of tablets verstuurd. Deze apparaatjes worden bevestigd bij de kunstwerken. Wie vervolgens met een smartphone of tablet in de buurt van het kunstwerk komt, kan de informatie ontvangen. Ook heeft de bezoeker toegang tot aanvullende video- en audiofragmenten, achtergrondinformatie en detailfoto's van de kunstwerken.

Momenteel kan alleen nog bij kunstwerken van de expositie De Collectie extra informatie worden verkregen. Bezoekers die van de techniek gebruik willen maken, moeten eerst de app TapArt downloaden in de App Store of Playstore. Voor het downloaden van de app kunnen bezoekers gebruik maken van gratis wifi in het museum.

Bezoekers die geen (geschikte) smartphone of tablet hebben, kunnen er eentje huren bij de informatiebalie van het museum.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring