Navigatie overslaan

Inno­va­tie in elek­tri­sche installaties

Het Groningse Eekels Elektrotechniek groeide sinds haar oprichting in 1908 uit van een klein regionaal bedrijfje naar een grote speler op de (inter)nationale markt van de elektro- en installatietechniek en energievoorziening. Toen Herman G. Ekels aan het begin van de twintigste eeuw zijn ‘Elektrotechnisch Bureau Herman G. Eekels NV Hoogezand’ oprichtte, kon hij niet bevroeden dat een dikke honderd jaar later het bedrijf over de hele wereld zaken doet en naast de hoofdvestiging in Hoogezand (Kolham) vestigingen in Drachten en het Roemeense Galati heeft.

Vandaag de dag richt Eekels zich met haar technische installaties op twee sectoren die het zelf de ‘natte’ en de ‘droge’ helften noemt. De droge helft is gericht op de industriële installaties in de meest uiteenlopende sectoren: van food en farma tot energie en infra. De natte helft van het bedrijf richt zich, hoe kan het ook anders, op rederijen, scheepswerven, havens en offshorebedrijven over de hele wereld.

In totaal heeft Eekels zo’n 450 specialisten in dienst die niet alleen technologie ontwikkelen en installeren. Wie technologie van Eekels laat installeren kan namelijk rekenen op een totaalpakket en dus vliegen medewerkers van Eekels de hele wereld rond voor onderhoudswerkzaamheden of om eventuele reparaties uit te voeren.

Eekels Elektrotechniek laat zich, blijkens de slogan ‘partner in electrical solutions’ dan ook voorstaan op haar complete dienstpakket en de intensieve samenwerking met haar klanten. Dankzij deze instelling is het bedrijf tegenwoordig een van de grotere spelers op de internationale markt. En dat allemaal dankzij een uitgekiende balans tussen constante innovatie en zorg voor haar klanten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring