Navigatie overslaan

Inno­va­tie? Ook op het gebied van catering

Innovatie wordt maar al te vaak geassocieerd met techniek. En dat terwijl je ook op heel andere gebieden innovatief kunt zijn. Op het gebied van catering bijvoorbeeld. Dat bewijst wel het Groningse cateringbedrijf Proeflab, dat wordt gerund door Sascha Bouwknegt.

‘Een bijzonder cateringbedrijf’, noemt Bouwknegt het zelf. Proeflab levert namelijk alleen maar maatwerk, dat past bij de opdrachtgever. Het moet bovendien niet alleen passend zijn, maar ook spraakmakend. ‘De genodigden moeten er nog lang over napraten, dat is ons doel.’ Het uit Groningen afkomstige bedrijf werkt zowel voor particulieren als bedrijven en gebruikt in de keuken zoveel mogelijk streekproducten.

Kant en klare salades en gevulde eieren hoef je dan niet te verwachten. ‘Oh nee vreselijk!’ reageert de kokkin. In plaats daarvan komt ze met menu's en gerechten die het beste bij de klant passen. Voor bijvoorbeeld een platenwedstrijd van Sony waar aanstormend talent uit het Noorden aan mee kon doen werd een biologische fingerfood lunch met streekproducten op hit-LP's geserveerd.

Zoals gezegd: Bouwknegt werkt alleen met streekproducten die bijzonder van smaak zijn, zoals bijvoorbeeld kazen van de Kruidenwei uit Nooitgedacht, vlees van Schotse Hooglanders van de Kudde van Anloo, vis van Waddengoud. Het werken met streekproducten is voor een cateraar vrij uniek, bezweert ze. ‘Veel cateraars en restaurants roepen dan wel dat ze met streekproducten werken, maar vaak is dat helemaal niet waar.’

Juist deze producten uit de streek hebben, in tegenstelling tot vlees, groente en fruit van de groothandel, een bijzondere en eigen smaak, vindt de kokkin. Als het even kan, probeert ze deze lokale en regionale bedrijfjes waar ze haar producten van afneemt, dan ook zoveel mogelijk te promoten. ‘Bedrijven met een eigen smoel en met smaak. Die verdienen dat.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring