Navigatie overslaan

Inno­va­tie uit het Noor­den op Boot­show Groningen

Dat Nederland een lange watersporttraditie heeft behoeft geen uitleg. Maar dat juist de provincie Groningen een zeer diverse en innovatieve nautische industrie heeft, is minder bekend. Onterecht vinden de ondernemers zelf. In het weekend van 12 en 13 mei vindt in de Oosterhaven in de stad Groningen daarom een presentatie plaats van verschillende nautische bedrijven uit de provincie. Op deze Bootshow Groningen kan men tevens zien hoe en waar men in Groningen van de watersport genieten kan.

Eigenzinnig

Doel is om meer bekendheid te geven aan de nieuwe ideeën, innovatieve oplossingen en eigenzinnige ontwerpen die van verschillende watersportondernemingen uit deze regio komen. Hans Molenaar, één van de initiatiefnemers van de presentatie, legt uit: ‘We zijn in het Noorden wellicht iets te bescheiden om dit expliciet te tonen. Maar de watersportindustrie in deze provincie heeft een zeer eigenzinnig gezicht. Kijk eens naar het bedrijf Waarschip bijvoorbeeld. Dit bedrijf uit Farmsum heeft een zeer diverse productrange en is momenteel één van de koplopers als het gaat om gebruik van nieuwe materialen en op het gebied van hybride en elektrisch varen’.

‘Ook het bedrijf waar ik voor werk, No Limit Ships, heeft veel succes met zowel de NoLimit, een stoere werkboot die ook gebruikt wordt als plezierjacht, als met de Blauwe Stad. De laatste is een nostalgisch uitziende sleper. Voor beide producten bedienen we een nichemarkt’.

Pedro-Boat, bekend van de stalen motorjachten, is net zo’n voorbeeld. Door hun eigenzinnigheid en innovatiedrang, zetten zij het afgelopen jaar 2 nieuwe producten in de markt. De Pedro Liberty, een luxe motorjacht met het comfort van thuis en de H2home, een laagdrempelige houseboat die vooral op de verhuurmarkt is gericht.

Veelzijdig

Niet alleen aanbieders van boten zijn vertegenwoordigd. Ook zullen er activiteiten en demonstraties zijn die de mogelijkheden van de watersport in deze provincie te laten zien aan diegene die dat willen ontdekken. Want die mogelijkheden zijn er voldoende. Bijvoorbeeld met uw eigen boot de Blauwe Stad en omgeving ontdekken, met een RIB spectaculair het ruige water op of een bootje huren op één van de meren.

Krachten gebundeld

Een aantal watersportbedrijven uit de provincie hebben hun krachten gebundeld en presenteren op zaterdag 12 en zondag 13 mei in de Oosterhaven de jachtbouw van Groningen. Bezoekers zijn van harte welkom om te bekijken wat er in deze provincie wordt ontwikkeld, geïnnoveerd en gebouwd en op welke manier men van de watersport genieten kan.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 mei
Waar: Oosterhaven (ten zuidoosten van de Groninger binnenstad)
Op loopafstand van het Centraal Station en van de parkeergarage aan het Damsterdiep
Openingstijden: zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Toegang: gratis

Meer informatie over de presentie van jachtbouw Groningen is te vinden op www.jachtbouwgroningen.nl en www.bootshowgroningen.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring