Navigatie overslaan

Inno­va­tie­cen­trum geo­pend op Cam­pus Gro­nin­gen: Hot­s­pot voor samenwerking’

Op Campus Groningen is donderdag 24 maart het Innovatiecentrum Chemie en Engineering officieel geopend. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen) en wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen) overhandigden een symbolische innovatiesleutel aan de bewoners van het centrum.

'Een hotspot voor innovatie en samenwerking'. Dat is het doel van het gebouw volgens Campus Groningen. Bedrijven en startups kunnen zich er doorontwikkelen en kennis met elkaar delen. Bewoners van het gebouw zijn chemiebedrijven Symeres en CLIQ SwissTech en engineering bedrijven DEMCON en MOOHA. Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie én Innolab Engineering. Daarnaast zijn er voor externen verschillende flexwerkplekken en vergaderruimtes voor externen.

“Voor bedrijven is het momenteel en de komende jaren zeer belangrijk om duurzaamheid en circulariteit te verbeteren en goed inzichtelijk te maken”, zegt Lars de Groot, Managing Director van DEMCON Groningen. “Dat zijn onderwerpen waarin de cross-over van chemie en engineering van belang is. Er moet nagedacht worden over andere materialen, meer recycling en het verbinden van waardeketens. Op deze locatie kunnen we die uitdaging samen aan gaan, dankzij de korte lijnen en de wil om samen te werken."


Foto: (v.l.n.r.) IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen), Ton Vries (Symeres), Lars de Groot (DEMCON), Arjan van Veen (Cliq SwissTech), Corina Prent (Innolab), Deepak Veeregowda (MOOHA/Ducom), Jordi Wijbenga (Space Werkcafé) en Berndt Benjamins (gemeente Groningen)

Fotograaf: Casper Maas Fotografie

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring