Navigatie overslaan

Inno­va­tie­lab in meest cre­a­tie­ve stads­wijk van Groningen

Net zoals autobedrijven zijn gecentraliseerd in autoboulevards, meubelbedrijven in meubelboulevards en ICT bedrijven in de Mediacentrale, heeft Groningen nu ook een creatieve wijk. Het gaat om het Ebbingekwartier, tussen Ebbingestraat en Bloemsingel, waar zich, al dan niet met steun van de gemeente, steeds meer creatieve bedrijven vestigen. Een voorbeeld daarvan is het ‘Innovatielab Groningen’ aan de Bloemsingel. Deze organisatie stelt zich ten doel het ondernemerschap bij creatief ingestelde Groningers verder te helpen ontwikkelen.

Het Innovatielab Groningen is opgericht in een samenwerking van twee initiatieven van Stichting Creatieve Industrie Groningen. Dat zijn het PUB innovatielab, dé plek voor ondernemend talent, en de NwBM, het festival voor creatief talent. Door deze versmelting komen in dit nieuwe lab aan de Bloemsingel 210 creativiteit, nieuw ondernemerschap en innovatie ‘op een unieke wijze samen’, aldus de initiatiefnemers.

‘Het Innovatielab is een zelfstandige stichting met bestaansrecht’, aldus directeur en oprichter Thea Warringa. ‘In de afgelopen periode is er veel kennis vergaard en zijn er methodes en producten ontwikkeld die ondernemend talent ondersteunen in het ontwikkelen van hun concepten en realiseren van hun plannen’.

Deze kennis stelt het Innovatielab nu ook ter beschikking aan instellingen en organisaties die innovatietrajecten willen opzetten en/of in veranderingsprocessen zitten. Een voorbeeld daarvan is de Biechtstoel, een innovatie-instrument dat bedrijven helpt verandering- en innovatieprocessen in gang te zetten.

Het Innovatielab is een creatieve incubator en kenniscentrum en er is denk- en werkruimte voor onderzoek en experiment. Naast de talentteams die bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen initiatieven, worden steeds nieuwe vragen en onderwerpen aangepakt door ontwikkelteams. Het lab werkt met de uitgangspunten van open source en open space technologie en houdt zich bezig met sociale en maatschappelijke innovatie.

Het Innovatielab organiseert diverse events en bijeenkomsten zoals NwBM-events, Piek®uur en Biechtstoel bijeenkomsten. Uitwisseling van ervaring en kennis, ontmoeten van mensen uit verschillende disciplines, exposure, pitchen; allemaal van belang in innovatieve en creatieve ontwikkelingsprocessen. Vanuit dezelfde gedachtengang zijn in de ruimte van het Innovatielab flex-en co-werkplekken te huur.

Groepen en ZZP’ers die een (project)werkplek nodig hebben voor kortere of langere tijd kunnen dus óók bij het Innovatielab terecht.

www.creatieveindustriegroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring