Navigatie overslaan

Inno­va­tie­ve onli­ne muziek­dienst Chor­di­fy in Gro­nin­gen gelanceerd

Tijdens het jaarlijkse muziekfestival Eurosonic Noorderslag, dat onlangs in Groningen plaatsvond, is de nieuwe gratis muziekdienst Chordify gelanceerd. Met deze Groningse vinding kunnen gebruikers muziek - uit een eigen bibliotheek, of van Youtube, of Soundcloud - omzetten naar akkoorden. Met het beschikbaar maken van deze state-of-the-art technologie willen de bedenkers van Cordify het bestuderen en leren meespelen van muziek leuker en makkelijker maken.

Chordify leidt de akkoordsymbolen af uit het audiosignaal en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. De dienst werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de toonaangevende ISMIR (International Society for Music Information Retrieval) Conference in Porto in oktober. Op deze bijeenkomst van het internationale platform voor muziektechnologie werd Chordify erg goed ontvangen en nu is het dus tijd voor het grote publiek om met de innovatieve dienst kennis te maken.

Op de website Chordify.net kunnen gebruikers een eigen nummer uploaden, een track uit SoundCloud invoeren of een YouTube-filmpje in akkoorden laten omzetten. Technisch gezien al een hele prestatie, maar de ontwikkelingen van Chordify staan niet stil. Naast het perfectioneren van de akkoordherkenning is Chordify bezig met het uitbreiden van de mogelijkheden binnen het Chordify-platform. In de bèta-fase heeft Chordify veel feedback ontvangen van gebruikers. Een deel van deze feedback – zoals de toevoeging van gitaar-diagrammen en verbetering van de navigatie – is voor de lancering al doorgevoerd.

Voor de toekomst is het de bedoeling dat Chordify wordt uitgebreid met extra betaalde features, terwijl de basisfuncties volgens de oprichters altijd gratis zullen blijven. Betalende gebruikers kunnen dan echter een persoonlijke akkoorden-bibliotheek opbouwen en akkoordenschema’s aanpassen, downloaden en printen.


Meer informatie over Chordify is te vinden op: www.chordify.net/about

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring