Navigatie overslaan

Inno­via Curis maakt dank­zij inno­va­ties in zorg­vei­lig­heid kans op pres­ti­gi­eu­ze prijs

Het Groningse ICT-bedrijf voor de zorgsector Innovia Curis heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de European Venture Competition, een competitie voor veelbelovende ondernemers uit de Benelux. De deelnemende bedrijven presenteerden zich tijdens het Benelux Venture Forum in Leuven voor investeerders en andere bedrijven.

De oprichters van Innovia Curis, Jan Coerts en Corné Kox, hebben beiden jarenlange ervaring in het implementeren van complexe IT-systemen in diverse omgevingen. Het in november vorig jaar opgerichte Innovia Curis – een samentrekking van de Latijnse woorden voor ‘vernieuwing’ en ‘gezondheidszorg’ – richt zich op het reduceren van het aantal vermijdbare ongelukken in de zorgsector. Dat doet het bedrijf door innovatieve ICT-oplossingen voor de farmaceutische industrie te bedenken.

De innovaties van Innovia Curis zorgen bijvoorbeeld voor een betere communicatie tussen de arts, farmaceut en verpleegkundige. Bij een demo van de eerste alfaversies, bleek al dat het Groningse bedrijf goud in handen had. Zo heeft het Innovia Curis onder andere een applicatie ontwikkeld waarmee preparaten kunnen worden geïdentificeerd. Hierdoor kunnen fouten met verkeerde medicatie worden voorkomen. Jaarlijks overlijden zo’n 250 tot 400 mensen omdat ze verkeerde medicijnen hebben gekregen.

Het Groningse bedrijf wil onder andere ICT inzetten om een betere sociale communicatie tussen arts, verpleegkundige, apotheker en de patiënt tot stand te brengen. Daarnaast krijgen zorgmanagers tijdig, volledig en juiste informatie uit de professionele driehoek.

Partners gezocht

Innovia Curis is nu op zoek naar partners om het idee verder uit te werken en nieuwe concepten te ontwikkelen. Het bedrijf is daarom wil daarom graag met zowel ontwikkeling- als investeringspartners in contact komen.

www.innoviacuris.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring