Navigatie overslaan

Insi­te Secu­ri­ty wil de wereld van IT-bevei­li­ging fun­da­men­teel veranderen

De wereld van de IT-beveiliging fundamenteel veranderen. Dat is het streven van Insite Security uit Groningen. Het snelgroeiende bedrijf is inmiddels goed op weg om de markt te overtuigen van zijn boodschap: niet voor niets werd het dit jaar opgenomen in de prestigieuze MKB Innovatie Top 100 én was het één van de genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs.

‘Voor steeds meer organisaties is het verwerken en uitwisselen van informatie een kernactiviteit geworden. Informatie moet overal beschikbaar zijn en steeds meer bedrijfsprocessen worden ondersteund door IT. Maar is deze informatie wel goed beveiligd en alleen beschikbaar voor de juiste personen? Antwoord geven op deze vragen vormt de basis van ons bedrijf’, zo duidt eigenaar en oprichter Erik Rutkens de missie van Insite Security. ‘We willen ervoor zorgen dat privacy vanzelfsprekend is, dat onze klanten veilig zaken doen via internet en zich volledig kunnen richten op waar ze goed in zijn’, vervolgt Rutkens. ‘Dat doen we door mens, organisatie en techniek met elkaar te verbinden.’

Het bedrijf doet dat niet alleen door de IT-beveiliging van bedrijven te testen, maar bijvoorbeeld ook via een ‘Security Awareness-programma’. Daarmee kan Insite Security meten in hoeverre medewerkers van bedrijven en andere organisaties zich bewust zijn van veiligheidsrisico’s en zo nodig dit bewustzijn verhogen. ‘Met behulp van onder andere serious gaming beïnvloeden we kennis, houding en gedrag van mensen. En daarmee de veiligheid van informatie’, aldus Rutkens.

Samenwerking met IT Academy

In samenwerking met de IT Academy Noord-Nederland organiseert Insite Security masterclasses Security Awareness. Hierin worden concrete handvatten aangereikt om een bewustwordings- en trainingsprogramma te ontwikkelen. Aan de hand van een case wordt tijdens de masterclass in groepsverband een programma uitgewerkt zodat deelnemers na de masterclass onmiddellijk in hun eigen organisatie van start kunt gaan.

DigiD

Een andere belangrijke tak van sport voor Insite Security is DigiD-compliancy. De Groningers ondersteunen organisaties als gemeenten, waterschappen en zorginstellingen bij het omgaan met DigiD. Instanties die gebruikmaken van DigiD moeten jaarlijks een beveiligingsassessment ondergaan. ‘Insite Security helpt om sneller inzicht te krijgen in de omvang van het DigiD-gebruik door een kort self-assessment uit te voeren. De self-assessment helpt organisaties om op tijd klaar te zijn voor de formele toetsing en voorkomt ‘haastwerk’ wanneer de formele DigiD audit moet zijn afgerond.’

Meer informatie: www.insitesecurity.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring