Navigatie overslaan

Inter­na­ti­o­naal talent strijdt in Gro­nin­gen om energie-innovatieprijs

Op vrijdag 19 februari wordt in de Euroborg in Groningen de eerste voorronde gehouden van de tweede editie van de Energy Battle. Tweehonderd ambitieuze laatstejaars HBO- en WO-studenten uit heel Nederland verdiepen zich een dag lang in actuele door bedrijven aangedragen energievraagstukken. Een jury, voorgezeten door de CEO van hoofdsponsor GasTerra, Gertjan Lankhorst, selecteert de finalisten in twee voorrondes, waarvan de tweede in september wordt georganiseerd. De finale vindt in november plaats, ook in Groningen tijdens de Energy Delta Convention.

De subthema's waarop de studenten zich kunnen richten, zijn energieopslag, energietransport, bio-energie, zonne-energie, energieconsumptiepatronen, energierecht, duurzame energie en energiebeleid. De winnende teams worden geselecteerd aan de hand van de drie criteria die ook worden gebruikt voor Amerikaans patentaanvragen: novelty, utility and non-obvious of character.

“Het structureel veilig stellen van de energievoorziening in combinatie met het aanpakken van het klimaatvraagstuk is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd”, aldus Gertjan Lankhorst. “De transitieperiode naar een volledig duurzame energie-economie zal nog decennia duren. In die periode moeten we nieuwe innovatieve oplossingen vinden en zo efficiënt mogelijk met de bestaande bronnen omspringen. Het talent dat die oplossingen straks zal aandragen, studeert nu. We willen hen graag stimuleren om deze klus aan te pakken. Initiatieven zoals de Energy Battle zijn daarvoor een uitstekend middel.”

De Energy Battle is naast een ideeënfabriek een effectief werving- en selectiemiddel voor bedrijven die actief zijn in de energiesector. Deelnemende bedrijven kunnen vooraf hun teams samenstellen door gebruik te maken van de Energy Talent Pool van StudentStock. De bedrijven en studenten kunnen elkaar vervolgens leren kennen.

De Energy Battle van 19 februari wordt net als vorig jaar afgesloten met een energiefeest op een nu nog geheime locatie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring