Navigatie overslaan

Inter­na­ti­o­na­le ont­werp­prijs voor gra­fisch ont­werp­bu­reau IDEA2 uit Veendam

Het grafisch ontwerpbureau IDEA 2 uit Veendam heeft (opnieuw) een internationale prijs gewonnen met een innovatief ontwerp voor een bedrijfslogo. De Veendammer ontwerpers Erwin Zinger en Henk de Graaf wonnen de ‘Honorable Mention Award’ tijdens de International Design Award. Deze competitie is één van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.

Voor de wedstrijd werden in totaal 3100 ontwerpen ingediend door bedrijven en ontwerpers uit 95 landen. De internationale Jury beoordeelde de inzendingen niet alleen op basis van de hoogste designstandaard en trends, maar zocht ook naar ‘visionaire ontwerpers die een creatieve sprong willen wagen om het pad te effenen voor de toekomst.’

Erwin Zinger is zeer ingenomen met de onderscheiding. ‘We hadden ons eigen logo ingediend dat meteen ook onze slogan is. Dat was het innovatieve, en dat werd door de jury zeer gewaardeerd’, zo vertelt hij.

‘We wilden een logo creëren dat precies vertelt wat we doen, namelijk ideeën ontwikkelen vanuit een strategische, marktgerichte benadering, om van daaruit tot visueel sterke merken te komen. Van idéé tot identiteit dus. Onze slogan ‘From Idea 2 ID’ is daarom verwerkt in het logo, waarbij onze bedrijfsnaam IDEA 2 oplicht en de tekens ID 2 in een zwaardere gradatie laat zien’.

IDEA 2 is een grafisch ontwerpbureau dat in 2009 werd opgericht. Dat de Veendammers met hun ontwerp in de prijzen vallen, vinden ze zelf inmiddels al niet meer zo heel bijzonder. Het is namelijk al de 29ste keer dat dat gebeurde, als ze de prijzen meerekenen uit de periode voorafgaand aan de oprichting van IDEA 2.

‘Ook al is het de 29ste keer dat we een prijs wonnen, het blijft natuurlijk een hele mooie opsteker! Het is altijd mooi wanneer je werk wordt gewaardeerd. Het helpt uiteraard aan je naamsbekendheid. Bedrijven zien dan sneller dat je iets bijzonders in je mars hebt’, zo betoogt Erwin Zinger.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring