Navigatie overslaan

Inter­na­ti­o­na­le zon­ne­boot­ra­ces dit jaar door Gro­ning­se wateren

De DONG Energy Solar Challenge komt volgend jaar naar de provincie Groningen. De Solar Challenge is een tweejaarlijkse internationale race tussen boten aangedreven door zonne-energie. De proloog en een sprint vinden in Blauwestad (gemeente Oldambt) plaats. De eerste etappe gaat over het Winschoterdiep van Blauwestad naar de stad Groningen, de tweede etappe gaat van Groningen, via Zoutkamp (gemeente De Marne) naar Drachten.

Voorgaande edities van de zonnebotenrace speelden zich uitsluitend af op de Friese wateren. De organisatie wil, net als bij grote wielerrondes als de Tour de France, tijdens de vijfde editie het standaard parcours verlaten en de proloog en de eerste etappe buiten de provincie Friesland laten plaats vinden. Projectdirecteur Albert Bosscha vindt het uitstapje naar de provincie Groningen een logische keuze. ‘Groningen heeft op vaargebied voldoende mogelijkheden. Daarnaast is de afstand die nodig is om aan te sluiten op de bestaande route makkelijk te overbruggen.’

De race vindt plaats tijdens het jaarlijkse watersportevenement WaterWeekend Blauwestad en start op zaterdag 28 juni 2014 bij jachthaven Havenkwartier in Blauwestad met een proloog en een sprint. Tijdens het WaterWeekend kun je ook een helikoptervlucht maken boven het Oldambtmeer en Blauwestad. De eerste etappe eindigt zondag 29 juni in stad Groningen.

www.waterweekendblauwestad.nl

www.dongenergysolarchallenge.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring