Navigatie overslaan

Inves­te­ring in spin-off van UMCG voor ont­wik­ke­ling medi­ca­tie Vlin­der­kin­de­ren’

Het Groningse bedrijf Philae Pharmaceuticals, een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), heeft een financiële injectie gekregen van het eveneens in Groningen gevestigde investeringsfonds Pharma Connect Capital. Met deze investering kan Philae Pharmaceuticals beginnen met de ontwikkeling van gerichte medicamenteuze therapieën voor ernstige en moeilijk te behandelen dermatologische aandoeningen.

Innovatief medicijn voor Vlinderkinderen

De eerste aandoening waar Philae zich op zal richten is Epidermolysis Bullosa (EB), een zeer zeldzame maar dodelijke ziekte waarvoor momenteel geen behandeling of genezing bestaat. Patiënten met EB staan ​​bekend als “Vlinderkinderen” omdat hun huid net zo kwetsbaar is als de vleugels van een vlinder. Zelfs door het minste contact of wrijving kan hun huid gemakkelijk ernstig beschadigd raken.

Over Philae Pharmaceuticals

Philae Pharmaceuticals is een initiatief van de eerder dit jaar overleden professor Marcel Jonkman, voormalig hoofd van de afdeling dermatologie van het UMCG, emeritus hoogleraar organische chemie Dick Kellogg en farmacoloog dr. Reinier Schwietert.

Over Pharma Connect Capital

Pharma Connect Capital is een investeringsfonds dat investeert in vroege fase geneesmiddelontwikkeling. Het fonds is een initiatief van Investerings Fonds Groningen, University Medical Center Groningen en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en is opgericht in oktober 2017 samen met de Pharma Portal. Door het combineren van de regionale sterke expertise in het Pharma Portal en risicokapitaal in Pharma Connect Capital wordt de Groningse sterkte op het gebied van ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen in een stroomversnelling gebracht, wat een impuls zal geven aan de verbetering van de gezondheidszorg.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring