Navigatie overslaan

Inwo­ners Gro­nin­gen steeds ondernemender

De animo om zelfstandig te ondernemen in de provincie Groningen neemt toe. In het jaar 2010 was er sprake van een stijging van het aantal starters van ruim 4% ten opzichte van het jaar 2009. Waren er in 2009 nog 3557 startende ondernemingen in de provincie Groningen, dat waren er in 2010 al 3704. Dat blijkt uit cijfers uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Voor Noord-Nederland was 2010 een recordjaar: nog nooit waren er zoveel startende ondernemers in een jaar tijd.

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal parttimer startende ondernemers ook toeneemt. Groeisectoren voor parttime starters zijn de zakelijke dienstverlening (advies, coaching), persoonlijke verzorging(pedicure) en webwinkels. Ook zijn er steeds meer startende ondernemers die gebruik maken van de sociale media.

Hulp Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel laat weten dat het van groot belang is dat startende ondernemers goed voorbereid hun bedrijf beginnen. De Kamer speelt daarin een belangrijke rol en steunt de starters op diverse manieren. Zo organiseert de Kamer van Koophandel seminars op het gebied van het starten van een bedrijf en kunnen starters plannen met deskundigen van de Kamer van Koophandel bespreken. Het komt zelfs voor dat de Kamer van Koophandel aspirant ondernemers afraadt een eigen bedrijf te beginnen.

Hallo!

Ook na de start kunnen de nieuwe ondernemers voor hulp en advies bij de Kamer van Koophandel terecht. Zo zijn er bijvoorbeeld mentortrajecten waar men met hulp van ervaren ondernemers kan klankborden. Ook heeft de Kamer van Koophandel samen met het Jonge Bedrijven Netwerk een online community opgezet: Hallo! Deze community biedt ondernemers de mogelijkheid digitaal te netwerken, online hun bedrijf te presenteren en contacten te leggen met collega’s, leveranciers en klanten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring