Navigatie overslaan

IT Aca­de­my Noord-Neder­land injec­teert brood­no­di­ge ken­nis in dyna­mi­sche ICT-arbeidsmarkt

Als gevolg van de voortschrijdende digitalisering rijst de vraag naar goed opgeleide ICT’ers de pan uit. Bedrijven en organisaties hebben duizenden vacatures uitstaan, maar vissen met z’n allen in een veel te kleine vijver met IT-talent. In het Noorden had men al snel in de gaten dat onderwijsinnovatie een belangrijke rol kan spelen in de versterking van de regionale ICT-arbeidsmarkt. En dus werd in 2014 op de Zernike Campus in Groningen een uniek en innovatief onderwijsconcept gelanceerd: de IT Academy Noord-Nederland.

De IT Academy Noord-Nederland is een gezamenlijk initiatief van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Samenwerking Noord, IBM en de gemeente en provincie Groningen. Om te zorgen dat het onderwijsaanbod aansluit op de meest actuele ontwikkelingen in de wereld van de ICT, wordt daarnaast nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en verschillende kennisinstituten. Op die manier zijn een aantal toonaangevende opleidingen tot stand gekomen, bijvoorbeeld rond thema’s als Data Science, Blockchain, SCRUM en Cyber Security.

'We staan met ons ene been stevig in het onderwijs en het andere been middenin het bedrijfsleven: we vervullen echt een brugfunctie en dat biedt volop kansen voor de toekomst', aldus IT Academy-directeur Robin van den Berg. 'Niet voor niks werden we al in ons derde bestaansjaar door ICT-platform Computable genomineerd voor de titel 'Beste ICT-opleider van Nederland'.'

Het innovatieve ICT-onderwijs van de IT Academy heeft zijn waarde inmiddels dan ook dubbel en dwars bewezen. Zo werd al in juni 2018 de 1500e cursist verwelkomd en wisten sinds 2014 bijna 150 organisaties de weg naar de IT Academy te vinden voor de (bij)scholing van hun personeel. De leergang Programmeren en de opleidingen Data Science en Strategisch Informatiemanagement blijken onverminderd populair, er werden ook het afgelopen jaar weer drie nieuwe opleidingen ontwikkeld (Security/Ethical Hacking, Blockchain Basics en Security Officer) en er wordt continu gewerkt aan specifieke maatwerkopleidingen.

In het afgelopen collegejaar volgden liefst 403 personen een opleiding of cursus van de IT Academy Noord-Nederland en dat aantal groeit nog elk jaar. Daarnaast waren er ook nog 157 belangstellenden die hun licht opstaken tijdens de openbaar toegankelijke IT Academy Colleges, rond actuele thema’s als Blockchain en ‘the Future of Technology’. Al met al zorgde het opleidingsinstituut ook afgelopen jaar dus weer voor een forse en broodnodige kennisinjectie in het meest dynamische en lastige deelgebied van de noordelijke arbeidsmarkt.

Kijk voor meer informatie over de IT Academy Noord-Nederland en haar opleidingsaanbod op www.itacademy.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring