Navigatie overslaan

IT-spe­ci­a­lis­ten gezocht: web­shop-con­cern Exper­ty blijft groeien

Zeker vijftig nieuwe IT-specialisten zijn er nodig om de groei van het Groningse webshop-concern Experty vorm te geven. Het bedrijf heeft al zo’n 175 webshops in beheer voor allerlei soorten speciale productgroepen, maar wil wereldwijd groeien naar zeker 2500 verschillende webshops. Omdat Experty die groei ook technologisch in eigen beheer wil houden, zoekt het inmiddels over de hele wereld naar nieuwe IT’ers.

Experty wil één van de grootste Europese spelers worden in zogeheten niche-webwinkels. Op dit moment heeft het bedrijf 170 webshops geopend in vier Europese landen en dan vooral op het gebied van Healthcare, Sport en Home & Outdoor. Er worden producten verkocht voor een breed publiek: voor thuis of op het werk of voor beginners dan wel professionals. Experty heeft een magazijn van 5000 vierkante meter, waarin meer dan 20.000 producten op voorraad zijn. De naam is overigens een samenvoeging van ‘expert’, ‘experience’ en ‘expert-you’.

De Groningers willen in meerdere landen fysiek aanwezig zijn, omdat een lokale marktbenadering volgens hen zorgt voor de beste shopervaring. De groei naar zo’n 2500 webshops moet dan ook op die manier worden vormgegeven. En het gaat hard, want in 2013 behoorde Experty tot de 170 snelst groeiende bedrijven van Europa.

Experty verwacht dat de komende tien jaar het aantal aankopen via webshops stijgt van 5 procent van het totale aantal retailaankopen naar 30 tot 50 procent. Meer dan 1 miljoen mensen bezoeken elke maand de websites van Experty. Volgens het bedrijf vormt IT dan ook het kloppende hart van het bedrijf en dus is het op zoek naar specialisten die alles weten van big data, distributed computing, reactive webapps en ga zo maar door.

www.experty.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring