Navigatie overslaan

Jarig Noor­der­zon trekt tien­dui­zen­den bezoekers

Van 19 tot en met 29 augustus is het Noorderplantsoen, op een steenworp afstand van de Groninger binnenstad, het decor van het jaarlijkse Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Noorderzon is de zeldzame combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een idyllisch plantsoen.

Tijdens Noorderzon kun je elf dagen lang in verschillende tenten en op straat genieten van muziek, dans,toneel, mime en theater. Ook zonder toegangskaartje voor een van de voorstellingen is het goed toeven in het plantsoen. Vooral in de verschillende eet- en dranktentjes rondom de grote vijver is het sowieso in de avonduren gezellig druk.

Evenals voorgaande jaren zijn er ook dit jaar theater,- dans-, muziek,- en filmvoorstellingen te bezoeken die niet of nauwelijks nog in Nederland of dit deel van Europa te zien zijn geweest. Waaronder een flink aantal (internationale) producties die op Noorderzon hun Nederlandse première beleven. De gezelschappen die dit jaar acte de presence gaan geven in Groningen, zijn onder meer afkomstig uit Japan, Australië, Engeland, Canada, Frankrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Thailand, Israël, Indonesië en Noorwegen.

Het festival bestaat dit jaar 20 jaar. Wat begon als een lokaal evenement op alleen de zondagen, groeide in de loop der jaren uit tot een festival dat jaarlijks 135 duizend bezoekers trekt en ook ver buiten Nederland bekend is.

www.noorderzon.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring