Navigatie overslaan

JC-Elec­tro­nics groeit en krijgt sub­si­die voor duur­zaam krattentransport-systeem

Het gaat JC-Electronics in Marum voor de wind. Het bedrijf groeit flink en betrekt binnenkort een nieuwe locatie in Leek. Daarbij investeert het ook in een duurzaam nieuw krattentransport-systeem. Het bedrijf richt zich op het inkopen, repareren en verkopen van industriële elektronica. Negen jaar geleden begon eigenaar Jannes Cruiming het bedrijf op zijn zolderkamer in Marum. Inmiddels werken er bij JC-Electronics 140 man, heeft het klanten in meer dan honderd landen en draait het duurzame bedrijf een miljoenenomzet.

JC-Electronics heeft van de provincie Groningen een subsidie gekregen van 50.000 euro voor het opzetten van een geautomatiseerd krattentransport-systeem. Op de nieuwe locatie op het bedrijventerrein Leeksterhout wil JC twee zelfrijdende wagentjes inzetten. Het systeem transporteert producten en onderdelen tussen het magazijn en de technische dienst. Dit zorgt ervoor dat JC-Electronics efficiënter kan werken en de komende jaren verder kan groeien. Want het bedrijf denkt het aantal arbeidsplaatsen met veertig uit te kunnen breiden.

Het nieuwe krattentransportsysteem is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam. Het systeem verbruikt weinig energie en levert minder afval op. JC-Electronics heeft plannen om het energieverbruik nog verder terug te dringen door energie terug te winnen uit het lopende-bandsysteem. Deze energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

JC-Electronics bestaat nu tien jaar. De klanten van JC-Electronics zitten over de hele wereld en daarom heeft het veel native speakers in dienst. In veel landen werken bedrijven nog op oudere, maar prima werkende computers. Die gaan soms kapot en dat legt makkelijk hele productieafdelingen stil. JC-Electronics is gespecialiseerd in het repareren van dat soort oude onderdelen.

Het bedrijf heeft wel moeite om aan nieuw technisch personeel te komen. Het werkt dan ook nauw samen met scholen in de regio om de leerlingen te interesseren voor techniek. JC-Electronics geeft interne opleidingen en biedt zo ook veel mogelijkheden voor mbo'ers die een combinatie van leren en werken doen en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

http://www.jc-electronics.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring