Navigatie overslaan

Je eigen mini-droom­pa­leis­je: Tiny Hou­ses in Groningen

Goed nieuws voor iedereen die ervan droomt in een Tiny House te wonen: het kan straks in Groningen. De gemeente Groningen heeft twee locaties in de stad aangewezen waar de kleine huisjes mogen staan. En wie er wil wonen, hoeft niet eens ver te zoeken naar een huisje. In het vlakbij gelegen Leek is namelijk Tiny Houses Noord-Nederland gevestigd. Daar kun je terecht voor een kant-en-klaar klein huisje of voor de materialen om je eigen minidroompaleisje mee te bouwen.

De term ‘Tiny Houses’ is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Hij slaat op kleine huisjes, vaak op wielen, die meestal niet groter zijn dan dertig vierkante meter. Een belangrijke eigenschap is het duurzame karakter van het woninkje. De huisjes zijn deels of volledig zelfvoorzienend, bijvoorbeeld dankzij het gebruik van regenwater en zonne-energie, en worden veelal gebouwd van gerecyclede of anderszins ecologisch verantwoorde materialen.

Het Groningse stadsbestuur ziet in de huisjes een waardevolle aanvulling op het woningenbestand in de stad. Daarom zijn er twee locaties aangewezen waar kleine huizen-bezitters mogen neerstrijken. In beide gevallen gaat het om gebieden die momenteel volop in ontwikkeling zijn: het nieuwe woongebied Meerstad ten oosten van de stad en het Westpark aan de westkant.

“In Meerstad vormen de Tiny Houses een waardevolle aanvulling van klein en natuurlijk wonen en dragen zo bij aan een gevarieerde, vitale en levendige wijk”, aldus het stadsbestuur. “En in het Westpark kunnen ze het gebruik en de levendigheid van het gebied stimuleren.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring