Navigatie overslaan

Job​bird​.com: nieuw suc­ces voor Jan-Peter Cruiming

Eerder maakte Jan-Peter Cruiming al een groot succes van de door hem ontwikkelde vacaturesite NationaleVacaturebank.nl. Nu, zo’n vijf jaar nadat hij die site voor vele miljoenen euro’s verkocht aan VNU, is hij alweer bezig aan zijn volgende succesverhaal: Jobbird.com. Ook weer vanuit Groningen.

‘Ik vind Groningen een fantastische stad. Er heerst een fijne vibe, er zijn veel hoger opgeleiden op de arbeidsmarkt beschikbaar en ook om te studeren en wonen kan ik me geen leukere stad voorstellen’, aldus Cruiming. Hij studeerde Rechten en Arbeidsmarktstrategie in Groningen, alvorens hij zijn eerste bedrijf Hunter Select oprichtte.

Sinds de start van de nieuwe online vacaturebank Jobbird.com eind september vorig jaar is Cruimings nieuwe project alle meer dan duizend concurrenten zoals Monsterboard, Nationale Vacaturebank, Vacaturekrant en Intermediair links en rechts gepasseerd. Binnen een half jaar is Jobbird.com, mede dankzij een slimme marketingcampagne op radio en TV, de nieuwe Nederlandse marktleider in vacatures. Na Nederland wil Cruiming straks Europa veroveren, en uitgroeien tot een soort Facebook voor banen in de hele wereld.

Op Jobbird.com kunnen werkgevers hun vacatures gratis plaatsen en gratis in de CV-database kijken. Naast de gratis diensten, biedt Jobbird.com ook extra opties tegen betaling aan. Cruimings belangrijkste doel is niet, zoals misschien velen zullen denken, het vullen van zijn eigen zakken. Nee, hij zegt de arbeidsmarkt weer transparant te willen maken en het zo voor werkzoekenden en werkgevers een stuk makkelijker te maken om elkaar te vinden. ‘Het is ons streven jaarlijks 500.000 mensen aan een nieuwe baan te helpen en ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken ook.’

Met dermate veel succes en zo’n razendsnelle ontwikkeling zouden veel ondernemers tevreden achterover gaan leunen. Zo niet Jan-Peter Cruiming. De naar eigen zeggen ‘geboren ondernemer’ heeft nog heel veel plannen. Zo is hij bezig met een eigen TV programma op RTL5, Baan in 1 dag, waarin werkzoekenden binnen een dag aan een baan geholpen worden, en komt binnenkort zijn boek uit ‘Matchen tussen droom en daad’, waarin hij (startende) ondernemers tips geeft over het ondernemen op internet. ‘Internet heeft de toekomst. Iedere ondernemer en zzp-er vergroot met goed gebruik van internet zijn kansen, of je nu winkelier, loodgieter of callgirl bent’, aldus Cruiming.

www.jobbird.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring