Navigatie overslaan

Jon­ge Gro­ning­se onder­ne­mers bun­de­len krach­ten voor com­ple­te energiebesparingspakketten

Vier Groningse bedrijven hebben zich in het energiebesparingsconsortium Epron verenigd. Samen willen ze dé ideale mix van duurzame oplossingen bieden. Door het combineren van maatregelen als het plaatsen van zonnepanelen, het toepassen van LED-verlichting, effectievere isolatie en renovatie van daken en gevels willen de ondernemers de energierekening van woningen en andere gebouwen zo laag mogelijk maken.

De initiatiefnemers van Epron zijn drie jonge ondernemers die elk gespecialiseerd zijn in een vorm van energiebesparing. Patrick van der Meulen is met zijn bedrijf Enie.nl gespecialiseerd in zonne-energie; Sten Melchior is werkzaam bij Westra Dak & Gevel en Ton Koop is eigenaar en oprichter van LED-verlichtingsleverancier Relighted. Door die verschillende expertises, samen met die van de Smit Isolatie groep uit Muntendam, onder één dak te bundelen kan Epron een compleet pakket aan maatregelen samenstellen en dus een optimale besparing realiseren.

‘Stel dat iemand 6000 kWh verbruik. Dan heb je 25 zonnepanelen nodig om die energie te winnen’, aldus mede-oprichter Ton Koop in het Dagblad van het Noorden. ‘Maar als je dan voor 300 euro alle lampen vervangt door LED-verlichting, dan bespaar je daarmee 750 kWh. Dit betekent dat je dan drie zonnepanelen minder nodig hebt, die samen zo’n 1300 euro kosten. Dan hoef je dus al 1000 euro minder te investeren dan wanneer je alleen zonnepanelen neemt’, legt hij het idee achter Epron uit.

Mede-initiatiefnemers Sten Melchior: ‘We stellen vast welke stappen nodig zijn, wat dat kost en wat het oplevert. Daarvan wordt een nauwkeurige analyse gemaakt.’ Van der Meulen voegt daaraan toe: ‘Het is dus niet zo dat ik denk: ik verkoop zonnepanelen, dus daar wil ik er zoveel mogelijk van plaatsen. Wij willen allemaal de klanten het best mogelijke pakket aanbieden. We hebben heel veel met elkaar gesproken voordat we tot de samenwerking hebben besloten’, zo zegt hij in het interview met het Dagblad van het Noorden. ‘We zitten op één lijn.’

www.epron.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring