Navigatie overslaan

Jon­ge Har­ten Fes­ti­val ver­o­vert Groningen

Van 23 november tot en met 1 december barst Groningen van jong talent. Het Jonge Harten Theaterfestival zet een zeer divers programma neer met maar liefst 30 verschillende voorstellingen. Nog meer dan andere jaren toont Jonge Harten een compleet festival vol jonge, talentvolle theatermakers uit binnen- en buitenland. Komende maandag 15 oktober start de kaartverkoop van deze vijftiende festivaleditie.

Het festival wordt geopend met de Nederlandse première van ‘O SNAP’, een energieke dansvoorstellingen waarin drie jonge dansers proberen hun eigen ritme te vinden en niet te dansen naar andermans pijpen. Een bijzondere toneelvoorstelling is ‘Liever niet’, wat het verhaal vertelt van een jongen die in zijn eentje een huis bouwt op een eiland voor de Schotse kust. Het stuk wordt gespeeld door Freek Vielen, die vanuit Groningen naar Antwerpen vertrok om woordkunst te studeren. Nu is hij terug om in zijn thuisstad op te treden.

Niet alleen de voorstellingen zelf, maar ook de locaties zijn verrassend. Er is een verrassingslocatie, waar slechts plek is voor één bezoeker per keer en voor ‘OK OK’ moeten bezoekers zich melden bij de artiesteningang van de Stadsschouwburg. De voorstellingen ‘Vergeetstuk’ en ‘Tatiana Aarons’ spelen zich af in verschillende collegezalen in Groningen. Daarnaast zijn in bijna alle theaters van de stad voorstellingen te zien.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.jongeharten.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring